Grønlands Repræsentation

Kalaallit Nunaata Sinniisoqarfia

Greenland Representation


Grønlands Repræsentation i Washington, D.C. blev oprettet i 2014 og officielt indviet den 24. September 2014 og placeret i samme bygning som den danske ambassade.

Repræsentationen består på nuværende tidspunkt af en udsendt minister og skal senere suppleres af endnu en udsendt ambassadesekretær, lokalansat sekretær og en praktikant. Det forventes, at disse forøgelser af personalet vil ske gradvist igennem 2015.

Åbning af den anden grønlandske diplomatiske repræsentation blev besluttet med finanslovsforhandlingerne på efterårssamlingen 2013, og skal ses som et vigtigt skridt i selvstyrets arbejde med at sikre en selvbærende økonomi for Grønland.

Det er meningen at den grønlandske repræsentant vil blive akkrediteret Canada således, at repræsentationen i lighed med USA skal arbejde for, at styrke de grønlandsk-canadiske relationer på en række områder, som Naalakkersuisut prioriterer.                                                                                                              

Grønlands Repræsentation i Washington, D.C. arbejder for at styrke de bilaterale relationer mellem Grønland og USA på en række områder: Politisk, økonomisk, handelsmæssigt, på uddannelsesområdet, forskningsmæssigt og kulturelt.


Grønlands Repræsentation i Washington DC

Greenland Representation

3200 Whitehaven Street, N.W

Washington DC 20008

USA

Telefon: +1 202 234 4300

Mail: klik her